Om sletten

Lejrstemning ved Det Ny Sletten
Om Friluftscenter Sletten

Danmarks største Friluftscenter

Friluftscenter Sletten er Danmarks største friluftscenter. Her er rum for fysiske strabadser, kreativitet, rekreation, fordybelse og masser af friluftsliv.

OPHOLD PÅ SLETTEN
På Sletten kan I både booke dagsophold og overnatning. Om I er en skole, som skal på lejrtur, en forening, som skal pleje fællesskabet, en ungdomsuddannelse, som skal rystes sammen eller en virksomhed, som skal holde personalearrangement – Så er her muligheder og plads til alle.

Med base i en af vores mange lejrbygninger, sheltere eller lejrbaser kan I skabe netop den friluftsoplevelse, I ønsker. Vi har alt fra moderne arkitektur til unikke sheltere og store og små lejrpladser med kig til søen og stjernerne.

OPLEVELSER PÅ SLETTEN
På vores 225 tønder land har I mulighed for at kaste jer ud i vores mange aktiviteter, som både indbyder til høj puls, kreativitet og læring. Står I selv for afviklingen, er det hele ganske gratis, når I har booket et ophold på Sletten. Læs mere om vores aktiviteter her.

Skal vi hjælpe jer med at sammensætte den helt rigtige friluftsoplevelse for jer, kan I booke en af vores spændende oplevelsespakker. Læs mere om vores oplevelsespakker her.

Uanset hvordan I vælger at indtage Sletten, er I sikret en enestående oplevelse midt i et af Danmarks skønneste naturområder.

Sådan finder du Sletten

Friluftscenter Sletten ligger helt ude i skoven - Derfor kan det være vanskeligt at finde vej. For at sikre at I ikke farer vild på vej til jeres friluftsoplevelser, anbefaler vi, at I følger vores kørselsvejledning herunder.

Find vej

Kørselsvejledning

Klik her for at finde vej til Sletten

FriLuftscenter Sletten

En del af fdf

Friluftscenter Sletten er en del af børne- og ungdomsorganisationen FDF. Ud fra et kristent menneskesyn lærer vi børnene om næstekærlighed, tolerance og tilgivelse. Derfor er der i FDF plads til alle børn – uanset alder, evne og behov. 

I FDF er det legen, der er i fokus. Det betyder, at vi i FDF bruger vores fantasi til at opfinde nye verdener og være kreative sammen. På den måde får vi skabt gode venskaber børn og voksne imellem.

 

I FDF løfter frivillige hver dag store og små opgaver. Det glæder også på Friluftscenter Sletten, hvor vi blandt andet har fået stor hjælp fra frivillige kræfter til hjemmesidens billedside.

Mød holdet bag Sletten

medarbejdere

Peter Jeppesen

Centerleder
Mail: peterj@fdf.dk

Tomas B. Kolind Vilstrup

Aktivitetschef
Mail: naturvejleder@fdf.dk

Mads Hindgavl

Jane Kristensen

Booking
Mail: jk@fdf.dk

Line Heden Sørensen

Marketing
Mail: lhs@fdf.dk

Martin Bagger

rengøring og pedelmedhjælper

Johnnie Iburg

Pedelmedhjælper

Bjarne Due

Pedelmedhjælper

Kresten Lavsen

Pedelmedhjælper

Jacob Busk

Rengøring

Frivillige

På Sletten har vi stor hjælp af en masse ”legekammerater” – Slettefolket. Nemlig gruppen af frivillige der hjælper med mange forskellige opgaver i Slettens drift og udvikling.

Vi får hjælp til mange forskellige opgaver fx fotografering, IT, aktiviteter, museet, el og VVS for blot at nævne nogle. Vi sætter rigtig stor pris på alle dem, der gerne vil give en hånd med. Tusind tak for indsatsen!

Har du lyst til at være en del af holdet, så er du meget velkommen til at kontakte Sletten via mail: sletten@FDF.dk eller tlf.: 86 84 57 59

Kørselsvejledning

Notér den bygning eller det lejrareal, som I skal finde inden I kører hjemmefra. 

OBS!
Vi gør opmærksom på, at mange GPS’er IKKE kan vise vej til de enkelte bygninger på området. Heller ikke selvom du godt kan taste adressen i GPS’en.

Teltpladser og primitive overnatningspladser finder du ved hjælp af kortet.

Klik her for et kort over Sletten

Vi anbefaler, at du følger en af nedenstående muligheder.

KØR EFTER GPS

 • Følg GPSen til Bøgedalsvej 5 (en af vores naboer).
 • Herfra fortsættes ligeud ad asfaltvejen.
 • Fortsæt ligeud til asfalten stopper.
 • Stop eventuelt ved P5 (der hvor asfalten stopper) og orienter’ dig på skiltet.
 • Når asfalten stopper, kører du ind på grusvejen.
 • Kort tid efter kommer du til et Y-kryds. Her starter Slettens grønne/hvide skilte, som leder dig til det konkrete sted.

 

KØR EFTER KORT

 • På rute 445 (mellem Ry og Silkeborg) er der på Rodelundvej vejskilte, som viser mod “FDF Sletten”.
 • Kommer du fra vest, drej til venstre ved “Ny Himmelbjerg Vej”.
 • Kommer du fra øst, drej til højre ved “Ny Himmelbjerg Vej”.
 • Fortsæt ad Ny Himmelbjergvej.
 • Drej til venstre ind ad Bøgedalsvej.
 • Fortsæt ligeud til asfalten stopper.
 • Stop eventuelt ved P5 (der hvor asfalten stopper) og orienter’ dig på skiltet.
 • Når asfalten stopper, kører du ind på grusvejen.
 • Kort tid efter kommer du til et Y-kryds.
 • Her starter Slettens grønne/hvide skilte, som leder dig til det konkrete sted.

POSTADRESSER

KUN disse 5 steder har deres egen postadresse. 

Der er ved områdets indfaldsveje opstillet kort og folderkasser, som kan bruges til at finde vej til bygninger, teltpladserne og områder, som alle har deres eget navn.